МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ СЛУЖИ ПОМЕН КОСМЕТСКИМ ЖРТВАМА

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије потврдио је да ће у петак, 16. јануара у подгоричкој цркви Светог Ђорђа служити заупокојену литургију и помен за све пострадале за ослобођење Косова и Метохије у балканским, Другом свјетском и рату 1999. године.

Митрополит Амфилохије позвао је Подгоричане, али и све друге часне људе да дођу и помоле се за покој витезова погинулих за вјеру, отаџбину и ослобођење Косова и Метохије у ратовима 1912-13, 1941-1945, а посебно за оне које су 1999. године побили терористи Хашима Тачија. 

"У исто вријеме да се у молебану помолимо и за ослобођење Косова и Метохије од оних који су га након фашистичке окупације поново предали терористима у њихове до рамена крваве руке", поручио је митрополит Амфилохије у изјави за портал ИН4С. 

Некадашњи командант такозване ОВК и актуелни замјеник премијера самопроглашеног Косова Хашим Тачи боравиће 15. и 16. јануара у званичној посјети Црној Гори као гост црногорског шефа дипломатије Игора Лукшића. 

Он ће се током боравка у Црној Гори састати и са црногорским предсједником Филипом Вујановићем, премијером Милом Ђукановићем и предсједником Скупштине Ранком Кривокапићем.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

"На Балкану расте неоотоманизам" - Jadovno 1941.

КОСОВСКА ГРОБНИЦА ЈЕ СВЕТА - Jadovno 1941.