Космет: Девет хиљада напада на Србе

Приштина, град без Срба

Окупиране територије – У Приштини сада живи 78 Срба, од 45.000 колико их је у овом граду живело пре 1999. године.

Недавно убиство брачног пара Јефтић, Љиљане и Милована (6. јула у селу Талиновац, у општини Урошевац), још један је у низу од око 9.000 напада на Србе на окупираним територијама изведених од 20. јуна 1999. до данас. Реч је о испреплетеном терорско-терористичком насиљу у периоду у коме су за личну и имовинску сигурност грађана у покрајини надлежне међународне мисије Унмик и КФОР. С обзиром на то да поменуте мисије, с једне стране, и нелегалне шиптарске структуре, чију окосницу чине припадници терористичке ОВК, с друге стране, нису открили и процесуирали скоро ниједног извршиоца напада на српске цивиле, реална је претпоставка да се у покрајини договорно спроводи терористичко-терорско насиље ради остваривања монструозног плана.

Њихова недавна констатација да треба укинути тaкозвану надгледану независност Косова, између осталог, разоткрива суштину вишегодишњег терористичко-терорског похода против Републике Србије. Реч је о насиљу које се неометано реализује, а циљ њиховог очигледно договореног терора и тероризма јесте да Србе константно подсећају на то да су потенцијална незаштићена жртва и спрече повратак 210.000 прогнаника својим кућама. Имајући на уму да су убијени Милован и Љиљана повратници, као и то да у овом тренутку постоји 22.000 захтева за повратак узурпиране српске имовине на окупираним територијама, могуће је дешифровати стратегију носилаца терора и тероризма против Републике Србије.

„Европа је створила пропалу државу Косово коју воде гангстери и криминалци”, рекао је Мајк Хенкок, посланик британских либералних демократа, у Парламентарној скупштини Савета Европе када је крајем јануара 2011. усвојена резолуција којом се захтева међународна истрага о трговини људским органима на окупираним територијама, злочин, за који су осумњичени актуелни шиптарски лидери, а некадашње вође терористичке ОВК.

У сличном контексту, у фебруару 2011. писао је амерички часопис „Форин полиси”. Он је поводом обележавања треће годишњице проглашене самозване државе „Косово“ потврдио Хенкокову оцену да „Косовом владају насилници”, поткрепљујући је многобројним чињеницама. Наиме, „Форин полиси” је оценио да су бивше вође терористичке ОВК „насилници који владају Косовом“ а своје позиције дугују подршци међународне заједнице, што је имало за последицу страдање припадника мањина и Албанаца који су се противили ОВК.

Министар за Косово и Метохију у Влади Србије Горан Богдановић оценио је да „Приштина приводи крају етничко чишћење“, а у прилог томе поменимо да у Приштини сада живи 78 Срба, од 45.000 колико их је у овом граду живело пре 1999. године.

*Универзитет у Београду, Факултет безбедности

 

Извор. Васељенска