КОД "ЗИДА ПЛАЧА" ОДАТА ПОЧАСТ УБИЈЕНОЈ СРПСКОЈ ДЈЕЦИ

Служен парастос у Гораждевцу

Служен парастос у Гораждевцу

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији обиљежило је данас 12 година од убиства српске дјеце у Гораждевцу окупљањем код "српског зида плача" испред зграде Скупштине Србије, поручивши да ће злочин опростити тек када одговорне стигне правда и заслужена казна.

У саопштењу из Удружења подсјећа се да за монструозно убиство двоје и рањавање четворо српске дјеце приликом купања на ријеци Бистрици нико није одговарао нити су злочинци пронађени.

"Обећање Унмика и Еулекса да ће злочинци бити пронађени и кажњени остало је само на речима, на чије спровођење у дело породице жртава чекају свих ових година. Ми стрепимо да ће албански злочинци остати некажњени, што за нас представља поновно убиство те деце и наших најмилијих", наводи се у саопштењу.

Из Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији поручују да ће се борити да правда и казна стигне злочинце.

"У супротном никада нећемо опростити, а заборава нема", наведено је у саопштењу.

Злочин у Гораждевцу на ријеци Бистрици који се догодио 13. августа 2003. један је од четири највећа злочина над Србима од 1999. године и доласка међународне мисије на Косово и Метохију, осим убиства жетелаца у Старом Грацком, убиства породице Столић у Обилићу и убиства путника аутобуса "Ниш-експреса" код Подујева.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:
СУТРА 11 ГОДИНА ОД ЗЛОЧИНА У ГОРАЖДЕВЦУ - Jadovno 1941.
ДАНАС ПОМЕН ЗА СРПСКУ ДЈЕЦУ СТРАДАЛУ У ГОРАЖДЕВЦУ ...
УБИСТВА СРПСКЕ ДЈЕЦЕ У ГОРАЖДЕВЦУ И ДАЉЕ БЕЗ КАЗНЕ ...
Косово - Jadovno 1941.