ИЗАШЛА КЊИГА "ЗЛОЧИНИ АРБАНАСА НАД СРБИМА"

Књига Злочини Арбанаса над Србима
Књига Злочини Арбанаса над Србима

БЕОГРАД, 12. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Аутор књиге "Злочини Арбанаса над Србима", публициста и писац Павле Џелетовић Иванов каже да ће му највећа зарада од објављивања ове књиге бити да се сазна истина о злочинима Албанаца над Србима на Косову и Метохији током протеклих вијекова.

Истичући да је садржај књиге документован, а не провизоран, Џелетовић је рекао Срни да је у књизи наводио примјере злочина и свједочења жртава и да је објавио и фотографије. 

Он је истакао да књига говори о стравичним злодјелима Албанаца припадника "Скендербег СС дивизије" током Другог свјетског рата, али и о мучењима Срба током 90-их година прошлог вијека. 

Џелетовић каже да је у књизи писао о томе како су Албанци не тако давно одрубили главу једном човјеку и онда је шутирали између себе, како су професору математике везали руке за један трактор, а ноге за други и тако га разапињали, о стравичним силовањима дјевојчица, као и о човјеку кога су набили на колац и разбили му флашу у анусу. 

"Имам 85 година и желим да се сазна истина, а не да зарадим објављивањем књиге о злочинима над Србима. Највећа зарада ће ми бити да се сазна истина", рекао је Џелетовић. 

Књига "Злочини Арбанаса над Србима" објављена је недавно у издању београдске "Геополитике", а Џелетовић очекује да ће промоција у Београду бити одржана до краја године. 

Издавач "Геополитика" у опису књиге наводи да проблем Арбанаса на Косову и Метохији траје већ неколико вијекова са трагичним посљедицама по српски народ, које почињу 1455. годином када су ови простори потпали под турску вишевјековну окупацију. 

Та вишевјековна окупација српских земаља је сатирала српски народ, његова материјална и културна добра, српску вјеру и традицију и све што је одисало српским православним духом. 

Српску снагу на Косову и Метохији сламали су сеобе, диобе, перманентни звјерски зулуми и терор Арбанаса и српско сљепило у датим појединим историјским догађајима и изазовима. 

Магистар Павле Џелетовић Иванов рођен је 1931. године у Сувом Долу код Липљана, на Косову и Метохији. 

Више од 30 година бави се књижевном критиком, а радове је објављивао у бројним књижевним часописима, дневним новинама и недјељницима у Србији. 

Аутор је књига "Чедољубља", "Нострадамусова пророчанства", "Шиптарска 21. СС-дивизија Скендербег", "Страдање Јевреја на Косову и Метохији", "Косовски бој у слици и речи", "Качаци Косова и Метохије", "Шиптарски национални фашистички комитети", монографија његовог родног села "Суви До", "Корени балистичког покрета, масовност и злочини", "Ко су и шта хоће Шиптари", "Творци тајног плана", "Браћа", "Косметски светионик", "Род, родбина и сродство". 

Био је уредник и оснивач "Билтена" и часописа "Праскозорја". Добитник је Повеље Свесрпског савеза, Краљевског књижевног клуба "Карађорђевић" за приповијетку "Вукајлова казивања", као и многих других плакета и признања.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Процесуирање ратних злочина на Косову (4): Ужас у јами Волујак

Затвореници из логора Ликовац пребацивани у „жуту кућу”