ФОНД ЗА ХУМАНИТАРНО ПРАВО НЕ ИСТРАЖУЈЕ ЗЛОЧИНЕ НАД СРБИМА

КОСОВСКА МИТРОВИЦА, 31. ЈАНУАРА - Предсједник Удружења несталих и киднапованих Срба и неалбанаца са Косова и Метохије Милорад Трифуновић тврди да Фонд за хуманитарно право није обрадио изјаве свједока о злочинима над Србима на Космету већ води антисрпску политику.

Трифуновић је рекао да Удружење, чији је он предсједник, 
једино није потписало меморандум о сарадњи са Фондом за хуманитарно право Наташе Кандић које антисрпски дјелује и води сумњиве истраге. 

"Нисмо прихватили сарадњу са њима јер су своје истраге усмерили искључиво на истраге о судбини несталих и убијених Албанаца", појаснио је Трифуновић. 

Према његовим ријечима, тај фонд није прихватио ни обрадио хиљаде страна свједочења, доказних материјала и живе ријечи Срба о злочинима које су починили Албанци. 

Трифуновић каже да је више десетина Срба, посебно из Зочишта и Оптеруше код Ораховца, дало изјаве представницима Фонда и Наташи Кандић да знају имена и презимена Албанца који су 1998. године киднаповали 14-оро Николића и Костића из та два мјеста. 

"Нажалост, изјаве су стављене у фијоку и то је само један од мотива због чега смо одбили сарадњу са Наташом Кандић и њеним фондом", истиче Трифуновић. 

Он напомиње да је сада Фонд за хуманитарно право још једном показао лице и наличје своје антисрпске улоге. 

"Не могу да разумем коме је у интересу да се надувавају подаци о броју нађених и есхумираних посмртних остатака у Рудници у општини Лепосавић. До сада је идентификовано 48 тијела и не стоји податак да су ексхумирана и идентификована 73 лица", наводи ТриФуновић. 

Он је осудио субјективно и "оркестрирано" проглашавање Срба за злочинце, што чини Фонд за хуманитарно право, те наводи да су Србија и Комисија за нестала лица прихватили да претраже сваку локацију коју су Албанци показали, независно да ли је у централној Србији или на Космету. 

С друге стране, каже Трифуновић, стала је потрага за несталим Србима, а није обезјеђено ни десетак локација на којима се налазе посмртни остаци киднапованих и убијених Срби. 

Он је навео да су у прошлој години породицама предати посмртни остаци четири лица, од преосталих 532 Срба и неалбанаца који се налазе на списку несталих и киднапованих.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

СРПСКИ МЕДИЈИ ИГНОРИШУ СРПСКЕ ЖРТВЕ НА КОСМЕТУ

ВУЧИЋ ДА ЈАВНО ЗАТРАЖИ ОСЛОБАЂАЊЕ КИДНАПОВАНИХ СРБА