"ДА" ИЗБОРИМА, "НЕ" КОСОВСКИМ ИНСТИТУЦИЈАМА

Izbori

ЗВЕЧАН, 21. МАРТА (СРНА) - Одборници српских општина Звечан, Зубин Поток, Лепосавић и Косовка Митровица закључили су данас да Влада и надлежне институције Србије морају организовати локалне и парламентарне изборе на Косову и Метохији, јер је то њихова уставна и законска обавеза.

Одборници су на сједници у Звечану закључили да је неприхватљиво постављање граничних прелаза на Брњаку и Јарињу.

"Очекујемо да власт у Београду не учествује у стварању граница између централне Србије и Косова", став је одборника српских општина на сјеверу Косова.

Одборници очекују да се Еулекс понаша у складу са принципима од шест тачака и да престане да ради на стварању још једне албанске државе на Балкану.

На сједници је поновљен став да је народ изласком на референдум показао апсолутну приврженост Србији и да резултати референдума обавезују политичке представнике да се још упорније боре против институција самопроглашене државе Косово.

Заједничка сједница одборника четири српске општине одржана је упркос блокади путева који Косовску Митровицу и Звечан повезују са Зубиним Потоком.

Блокада пута услиједила је пошто су Срби јутрос зауставили конвој од три возила Еулекса на шта је Кфор одговорио затварањем саобраћаја на пункту у Јагњеници, надомак Зубиног Потока.

 

 

Извор: срна