ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА "СТАРИНЕ КОЈЕ НЕСТАЈУ"

ПЕТРОВО, 11. ОКТОБРА (СРНА) - У Петрову је представљена књига "Старине које нестају" аутора Јове Стјепановића из овог мјеста, у којој су обједињени најљепши обичаје озренског краја.
Рецензент књиге Гордана Попадић изјавила је синоћ на промоцији да књига дочарава топлину породичног огњишта и пријатељских дружења људи озренског краја.

Јасна Јовичић из Брчког, која је један од рецензената, оцјењује да Стјепановић читаоце "својим мелодичним језиком, стилом и доживљајним казивањем уводи у прошло вријеме, отргнуго од заборава и још једном подсјећа да никада не забораве ко су и одакле долазе".
Аутор Јово Стјепановић рекао је Срни да му није било тешко да напише ову књигу и најавио да је ово тек почетка прикупљања истине о овим вриједностима.
"Није ми било тешко да напишем ову књигу за коју сам сигуран да ће многим генерацијама, које долазе, бити смјерница како да сачувају непроцјенљиво благо својих предака, односно старине које нестају", каже Стјепановић.

Књига је објављена у издању Народне библиотеке из Петрова.         У тиражу од 500 примјерака књигу је штампала "РПС Графика" из Добоја.

Јово Стјепановић рођен је 1942. године у тадашњем Босанском Петровом Селу (садашње Петрово). Пензионер је, отац двоје дјеце, живи у Петрову. Као наставник до пензије радио је у Основној школи "Вук Караџић" у Петрову.

 

Извор: срна