НОВО ИЗДАЊЕ ИСТОРИЈСКОГ ПРОЈЕКТА СРЕБРЕНИЦА: OДНОС ПРЕМA СРПСКИМ ЖРТВАМА

ИП Сребреница

Историјски пројекат Сребреница са задовољством обавештава јавност да ускоро из штампе излази ново издање, зборник радова групе аутора, „Однос према српским жртвама у сукобима током ХХ века“.


Овај зборник је проистекао из научног скупа под истим називом који је 8. фебруара 2013. године био одржан на Правном факултету у Бања Луци сарадњом Историјског пројекта Сребреница и те угледне научне установе у Републици Српској. У зборнику, који покрива период од Другог светског рата до сукоба везаних за распад СФРЈ деведесетих година прошлог века, осветљавају се догађаји и однос према српским жртвама на подручјима Словеније, Хрватске и Босне и Херцеговине. Страдање српског народа у Сребреници обрађено је у посебном поглављу.

Међу угледним сарадницима који су својим прилозима допринели овом зборнику су Срђа Трифковић, Никола   Живковић и Саво Штрбац.

Топло препоручујемо ово издање које за неколико дана излази из штампе и које ћемо читалачкој публици понудити на Бањалучком сајму књига у септембру и на Београдском сајму књига у октобру ове године.

 

ИСТОРИЈСКИ ПРОЈЕКАТ СРЕБРЕНИЦА