КЊИГА О СТРАДАЊУ СРБА И ЈЕВРЕЈА НА САЈТУ АМАЗОН

veljic_knjiga.jpg

НОВИ САД, (СРНА) - Књига "Откровење геноцида: нови погледи о покољу Срба и Јевреја под мађарском окупацијом" аутора Александра Вељића постављена је данас на највећем интернет сајту за онлајн продају Амазон.

"Књига је величанствен тријумф истине и аргументовани пораз вишедеценијског фалсификата о рацији у јануару 1942. године, једног од најзаташканијих геноцида у европској историји", рекао је Вељић Срни.

Он каже да књига свједочи о страдању 10 000 Срба и 2 000 Јевреја у злогласној рацији, крвавој акцији коју је мађарска окупациона, фашистичка војска извршила јануара 1942. године, у дијеловима јужне Бачке, Шајкашкој, Новом Саду и околини, као и у Бечеју.

"Ту су и сведочења о побијеним недужним, знаним и незнаним Ромима, о око 200 Словака, стотињак Русина, десетина Мађара, Немаца, Хрвата, Словенаца, Чеха, Буњеваца, Руса, као и припадника других нација", рекао је Вељић.

Према ријечима Вељића, књига садржи и мало познате детаље о звјерствима мађарских фашиста.

"Тако се у књизи може прочитати и прича о Ибри Пазаљи, кога су мађарски крвници ухапсили током рације у Новом Саду и претукли га на смрт само зато што није хтео да потказује Србе и Јевреје", рекао је Вељић.

Ова књига резултат је вишемјесечног тимског рада аутора Вељића, као и коректорке Кати Хамбл, лекторке Каролине Минард и дизајнера Стива Минарда.

"Откровење геноцида: нови погледи о покољу Срба и Јевреја под мађарском окупацијом" темељи се на подацима Друштва за очување сјећања на Холокауст, чији је Вељић предсједник.

Идеја за енглеско издање књиге, које је данас постављено на сајту www.amazon.com, потекла је од оснивача издавачке куће "Самтинг ор адер паблишинг" /Something or Other Publishing/ Вејда Френсона.

 

 

Извор: срна