ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ "БРОЈЕВИ" ДОБИО "ЗЛАТНОГ ВИТЕЗА"

Документарни филм Бројеви

Документарни филм Бројеви

Документарни филм "Бројеви", у продукцији Радио-телевизије Републике Српске (РТРС), добио је једну од специјалних награда жирија на међународном филмском фестивалу "Златни витез" у Русији у конкуренцији више од 200 филмова из 20 земаља.


Аутор филма је Бранко Лазић, сниматељи су Драган Радетић и Владимир Тодић, а монтажер Александра Милетић, саопштено је из РТРС-а.

Из ове медијске куће подсјећају да је филм "Бројеви" прича о Зорки Делић која је као једно од козарачке дјеце преживјела ужасе логора за дјецу у Јастребарском у Хрватској за вријеме Другог свјетског рата.

"Зорка Делић је у логору добила број 97. Преживјела је гладовања, болести, преваспитавања, изашла је из гроба. Из логора је изашла са промијењеним идентитетом као кћерка чувара логора, покрштена је", наводи се у саопштењу.

Награду жирија за документарни филм на 24. међународном филмском фестивалу "Златни витез" добили су и Желимир Жилник, Бранко Станковић, Деан Петровић.

Покровитељи фестивала су предсједник Русије Владимир Путин, Његова светост патријарх московски и цијеле Русије Кирил и редитељ Никита Михалков.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

КЊИГА: „ПУТЕВИМА СМРТИ КОЗАРСКЕ ДЈЕЦЕ“ – ТАЈНА ...

Зашто и од кога су дјеца са Козаре доведена у позицију да их ...

ДЈЕЧИЈИ ЛОГОР У ЈАСТРЕБАРСКОМ - Jadovno 1941.

НОЖ ЗА КЛАЊЕ СРПСКЕ ДЈЕЦЕ СА КОЗАРЕ - Jadovno 1941.

ЈАСТРЕБАРСКО - ЈАДОВНО 1941.