СПОМЕН-ПОДРУЧЈЕ У ОВОЈ ГОДИНИ ПОСЈЕТИЛО 6.000 ЉУДИ

Доња Градина
Доња Градина

КОЗАРСКА ДУБИЦА, 31. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Спомен-подручје Доња Градина у овој години посјетило је 6.000 људи, а највише у априлу, када се одржавају парастос и помен свим невино страдалим жртвама логора Јасеновац и његовог највећег стратишта у Доњој Градини.

"Највише посјета било је у априлу, када је Спомен-подручје посјетило 4.179 људи, а парастосу и помену присуствао је велики број домаћих и страних званичника", потврђено је у Јавној установи Спомен-подручје "Доња Градина". 

Ове године, у организацији Спомен-подручја "Доња Градина", први пут је одржана радионица за ученике средње школе, која је добро прихваћена и која ће, према најавама, бити организована и у будућности. 

"Ову годину обиљежила је и покретна изложба `Економије јасеновачког логора` аутора Тање Тулековић, која је до данас обишла више градова у Републици Српској, Федерацији БиХ и Србији, и коју је погледало 7.500 људи", потврђено је у овој установи. 

Најављено је да ће у наредној години ова изложба бити приказана у Београду, Новом Саду, Сарајеву и Фочи. 

У Спомен-подручју Доња Градина у новембру је одржана промоција књиге о Диани Будисављевић, аутора Бошка Ломовића, којој је присуствовао велики број поштовалаца лика и дјела аустријске хуманитарке, која је из усташког логора Јасеновац спасила више од 12.000 дјеце.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везнае вијести:

Басташић: Заборављен дио нашег историјског искуства из периода НДХ

Василије Крестић: Зашто нас Хрвати увек „изненаде“

ИЗЛОЖБА О СТРАДАЊУ У ЛОГОРУ ЈАСЕНОВАЦ