Шокантно: на хрватском евру – Јасеновац

Ексклузивно за читаоце сајта Двери доносимо фотографије узорака серије хрватског Евра, кованог новца који је посвећен уласку Хрватске у Европску Унију 2013, када серија и треба да уђе у оптицај.
Узорци су ковани у 1.000 примерака у Европској централној банци са седиштем у Франкфурту на Мајни, и захваљујући Србину који је дошао до узорка и који је извор наше приче (а који је из разумљивих разлога желео да остане анониман), имамо прилику да видимо нечувен призор.

Ништа не би било спорно да под именом серије "биљни и животињски свет Хрватске" на полеђини новчића од 10 центи није  споменик  у Јасеновцу, највећи концентрациони  логор фашистичке НДХ-а, стратиштe преко 750.000 Срба, Јевреја, Рома и других.


Узорак серије хрватског Евра, кованог новца који је посвећен уласку Хрватске у Европску Унију 2013.

 

У нади да ће институције државе Србије и организације за заштиту и очување успомене на жртве холокауста и геноцида реаговати, те проверити ову информацију и зауставити пуштање овакве кованице у промет, питамо се какво би објашњење требала да има хипотетичка кованица из немачке серије са наличјем нпр. концентрационог логора у Аушвицу или Дахау.

 

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srpski-sabor-dveri-234.jpg