Промоција часописа „Топола“

Топола ужаса у Доњој Градини

Топола ужаса у Доњој Градини

Народна и универзитетска библиотека Републике Српске у Бања Луци, четвртак, 24. септембра у 19:00 часова

Промоција ће се одржати у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске у Бања Луци, а о часопису ће говорити Тања Тулековић, главни и одговорни уредник часописа, Жељко Вуајдиновић рецензент, Владан Вуклиш члан редакције часописа и Сандра Лукић сарадник.

„Овај часопис је припремљен поводом 70-е годишњице од пробоја јасеновачких логораша. Ускоро ће бити доступна и електронска верзија на сајту установе. У штампаном издању ће излазити једном годишње, а првог септембра смо започели са прикупљањем текстова за други број часописа“, рекла је Тања Тулековић главни и одговорни уредник часописа.

Она је појаснила да је први дио часописа посвећен историји ширег подручја око Јасеновца и Доње Градине.

„Ово је јако значајан пројекат јер укључује велики број људи из региона али и шире који се баве овом тематиком. У првом броју имамо допринос из Јад Вашема, текст др Хаве Барух, а ту су и текстови професора др Светозара Ливаде и Саламона Јазбеца из Загреба, као и колега из Републике Српске и Србије“, рекла је Тулековићева.

Часопис је финансиран из средстава Спомен подручја „Доња Градина“, а које је одобрило Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Почетак промоције је у 19:00 часова.

 

Плакат - Промоција часописа "Топола"

Плакат - Промоција часописа "Топола"

 

Везане вијести:

Реаговање Међународне Комисије за истину о Јасеновцу

Шта ми имамо са јеретичким “свецима”? – разговор са др Зораном Чворовићем

Србољуб Живановић – Ко краде мошти српских светитеља?

Музеј холокауста до краја године у Бањалуци

Јасеновац - Јадовно 1941.