ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА "ЧИСТА КРВ" СИМЕ БРДАРА

Latinica

КОЗАРСКА ДУБИЦА, 22. СЕПТЕМБРА (СРНА) - Документарни филм под називом "Чиста крв", редитеља Симе Брдара, кустоса Спомен-подручја Доња Градина, биће премијерно приказан сутра у Козарској Дубици у оквиру програма "Прогледање".

Програм ће бити одржан код цркве Светиња у мјесту Демировац у Козарској Дубици, а припремљен је поводом обиљежавања Дана европске баштине у Републици Српској /РС/ у организацији Јавне установе Спомен-подручје Доња Градина и Музеја "Козара" из Приједора.

У оквиру програма биће постављена и изложба дјечијих ликовних радова о теми "Страдање у концентрационом логору Јасеновац од 1941. до 1945. године".

О Јасеновцу ће, уз клавирску пратњу Марије Јевђенић, говорити глумица Краљевског драмског позоришта из Стокхолма Јелена Мила.

Директор Спомен-подручја Доња Градина Милорад Буква рекао је, на састанку Организационог одбора програма "Прогледање", да ће програм бити снимљен и приказан у иностранству.

Начелник општине Козарска Дубица Нино Јауз позвао је Дубичане и становнике сусједних општина да дођу на Светињу, локацију која, како је рекао, уз планирани умјетнички програм никога неће оставити равнодушним.

"За нас је веома битно да овакви и слични умјетнички програми буду публиковани и ван земље, јер ће на тај начин истина о страдању народа овог краја допријети до оних који је још не знају", додао је Јауз.

Програм "Прогледање" на Светињи почеће сутра у 20.00 часова.


Извор: срна

Додајте коментар