ОЧЕКИВАЊЕ ВЕЛИКОГ ОДЗИВА НА МЕЂУНАРОДНИ КОНКУРС

Сједница Одбора за пројекат Меморијалног центра у Доњој Градини

Сједница Одбора за пројекат Меморијалног центра у Доњој Градини

На међународни конкурс за израду пројекта Меморијалног центра у Доњој Градини, чије је расписивање у припреми, очекује се одзив већег броја пројектаната који ће својим идејама дати најбоља рјешења, речено је на сједници Одбора за израду и праћење провођења овог пројекта.

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић истакао је да ће Меморијални центар бити централно мјесто гдје ће се његовати култура сјећања и гдје ће млади људи и сви који посјете Доњу Градину имати прилику да сазнају историјске чињенице о почињеном геноциду, саопштено је из ресорног министарства. 

"Наш циљ је да Меморијални центар створи такве услове да Доња Градина постане мјесто сталног изучавања и презентације историјске грађе и сјећања на геноцид и холокауст, што је цивилизацијски дуг према жртвама", нагласио је Малешевић. 

Конститутивна сједница Одбора за израду и праћење провођења пројекта Меморијалног центра у Спомен-подручју Доња Градина, на чијем челу је министар просвјете и културе, одржана је данас у просторијама Министарства просвјете и културе Српске.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Имена наше немарности: Јасеновац и Доња Градина - Jadovno ...

НЕ ПОСТОЈЕ ПРЕТПОСТАВКЕ ЗА УРЕЂЕЊЕ СПОМЕН ...

Душан Басташић - Обраћање на јавној расправи ... - Jadovno 1941.

рестаурација фабрике сапуна са пуно потресне симболике

Јасеновац - Јадовно 1941.