Фото-сведочанства одгоја у нацистичком духу!

Случај породице Ковачић из Бенковца – у којој родитељи децу уче и потичу да поздрављају нацистичким поздравом и тако их фотографишу – нипошто није једини случај “нацистичког одгоја” у Хрватској.

Лупига вам доноси низ фотографија које сведоче злоупотреби деце у политичке сврхе, што је очито постао тренд у делу популације који се поноси усташтвом и везама с нацизмом. Неодговорни, национализмом и усташтвом задојени родитељи, своју децу од најмањих ногу одгајају у духу слављења пронацистичког режима, који је нанео највећу штету и срамоту хрватском народу.

Председник бенковачког огранка Аутохтоне хрватске странке права Дарко Ковачић на свом Фацебоок профилу објавио је фотографију на којој, заједно са својих шесторо деце, поздравља нацистичким поздравом.
Фотографију је снимила мајка деце. Док се Ковачић тиме поноси и у својим поступцима не види ништа осим хрватског домољубља, јавност се згража и захтева интервенцију Центра за социјалну скрб. Социјална служба, бенковачки огранак, интервенцију је и најавио новинарима портала Индеx.хр, наводећи да је о свему обавештена и полиција. Међутим, кад би делатници центара за социјалну скрб желели бити доследни у оваквим интервенцијама, без сумње би имали пуне руке посла. Наиме, Дарко Ковачић је тек један од родитеља у Хрватској који своју децу уче и потичу на нацистичке поздраве, сматрајући да тиме децу поучавају домољубљу.

Ову фотографију, као и фотографију испод ње на друштвену мрежу поставила је особа која се представља као Милијана Томашић еx Радовановић. По свему судећи ради се о мајци или особи блиско повезаној с децом злоупотребљеном у политичке сврхе, односно одгајаном и потицаном да поздрављају нацистичким поздравом. Фацебоок профил споменуте особе пун је садржаја који презентују домољубље на начин на који га схватају симпатизери пронацистичких режима.
 

Фотографију испод на друштвену мрежу поставила је особа која се представља као Сенад Патрик Омић. Исту фотографију та особа, осим на своју профил на друштвеној мрежи, поставила је и на профилу Дарка Ковачића из Бенковца, е како би му пружила подршку и честитку за начин на који Ковачић одгаја своју децу. Честитка гласи овако: “Дарко ниси једини, од малена се Домовина воли ЗДС”.

Фотографију испод на друштвену мрежу поставила је споменута особа која се представља као Антонy Цасх, а из исте је очигледно о чијем симпатизеру е ради. Подсетимо, усташтво је Хрватској нанело историјску љагу. На срећу, та политичка опција поражена је у II Светском рату од стране антифашистичке коалиције.

На фотографијама испод погледајте још неколико примера одгоја деце, односно резултата одгоја деце у проусташком, нацистичком духу. Родитељи који дјецу одгајају на овај начин очито нису свесни какву штету наносе својој деци и својој земљи, у коју се заклињу. Резултат је то, између остало, школског програма, који децу не учи о историјском злу које је задесило Хрватску у раздобљу II свјетског рата, али и беневолентног односа друштва према усташтву, што за резултат има чињеницу да је срамотна идеологија за коју су се усташе залагале све присутнија у хрватском друштву. Може ли Хрватска и на који начин вратити духа у боцу и сузбити величање нацизма.

 

Извор: СРПСКИ НАРОДНИ ФОРУМ

 

Везане вијести:

УСТАШКИ СИМБОЛИ И НДХ ПОСТАЛИ "УМЈЕТНИЧКА СЛОБОДА"

НА ЗИДУ ШКОЛЕ У БИЛИЦАМА УСТАШКИ ГРБ

ГЛАВАШ УСКОРО НА РАДНОМ МЈЕСТУ!? - Jadovno 1941.