ЧУБРИЛОВИЋ: ЈАСЕНОВАЧКЕ ЖРТВЕ НЕ СМИЈУ БИТИ ЗАБОРАВЉЕНЕ

Недељко Чубриловић

Недељко Чубриловић

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да је Јасеновац мјесто на којем се треба сјетити свих невино страдалих јасеновачких жртава, али и мјесто коме се треба враћати и које не смије бити заборављено.

"Хришћански је праштати, али ово сигурно опомиње и све генерације треба да се сјећају, да знају шта се десило, да се то не би убудуће догађало", рекао је Чубриловић у Јасеновцу гдје присуствује Светој архијерејској литургији у манастиру Рођења Светог Јована Крститеља коју поводом обиљежавања 70 година од пробоја посљедњих јасеновачких логораша служи Његова светост патријарх српски Иринеј. 

Он је подсјетио да је прије два дана у Доњој Градини у Републици Српској обиљежено 70 година од великог српског страдања у логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини. 

Чубриловић је рекао да српски народ и сада има проблема и нагласио да те проблеме треба да рјешава уз најбоље сусједске односе и међусобну сарадњу. 

Он је поручио да, због тога, данас присуствује обиљежавању 70 година од пробоја јасеновачких логораша који се догодио на данашњи дан 1945. године.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

КОМЕМОРАЦИЈА У ЈАСЕНОВЦУ У НЕДЈЕЉУ, 26. АПРИЛА

СРБИ НИСУ ДОВОЉНО УЧИНИЛИ ДА ОД ЗАБОРАВА ЗАШТИТЕ СВОЈЕ ЖРТВЕ

ПОТРЕСНО СВЈЕДОЧЕЊЕ ЈЕДНОГ ОД НАЈМЛАЂИХ ЛОГОРАША

Јасеновац - Јадовно 1941.