ЧАСОПИС "ТОПОЛА" БИЋЕ ОБЈАВЉИВАН ЈЕДНОМ ГОДИШЊЕ

У Козарској Дубици промовисан часопис Топола

У Козарској Дубици промовисан часопис Топола

Часопис "Топола", који издаје Јавна установа "Спомен подручје Доња Градина", излазиће у принтаном издању једном годишње, а ускоро ће бити доступна и електронска верзија на сајту установе.

 

Главни и одговорни уредник часописа и кустос Јавне установе Спомен-подручје Доња Градина Тања Тулековић изразила је велико задовољство због настанка часописа, чији је први број синоћ промовисан у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске у Бањалуци. 

 

Промоцији часописа присуствовали су министар просвјете и културе Дане Малешевић, помоћник министра Милица Котур и директор Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић. 

 

Она је додала да су присутни били и чланови Удружења преживјелих јасеновачких логораша, те многобројне колеге и сарадници који су допринијели стварању часописа. 

 

Током промоције првог броја "Тополе", о часопису су говорили члан и секретар редакције Владан Вуклиш, те рецензент Жељко Вујадиновић. 

 

Ријечи похвале и подршке, за ово дјело које је је припремљено поводом 70 година од пробоја јасеновачких логораша, стигле су од професора доктора Светозара Ливаде из Загреба који је учествовао у стварању часописа. 

 

"Часописима се пропагира, шири и остварује улога науке. Ушли сте у тим малог људског рода на велика врата и зналачки", наводи се у честитки. 

 

Часопис је финансиран из средстава Спомен-подручја Доња Градина, које је одобрило Министарство просвјете и културе Републике Српске.

 

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Промоција часописа „Топола“ - Jadovno 1941.

"ТОПОЛА УЖАСА" УСКОРО ПОД НАДСТРЕШНИЦОМ - Jadovno ...

POLOŽENI VIJENCI NA GROBNO POLJE "TOPOLE" - Jadovno 1941.

Јасеновац - Jadovno 1941.