“Алија Изетбеговић је корумпирани фундаменталиста”

tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/alija_izetbegovic.jpgАлија Изетбеговић никада није био партизан и антифашиста, већ корумпирани фундаменталиста, који је припадао усташкој и идеологији “Ханџар дивизије”, тврди стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић.

 Галијашевић истиче да је изјава председника Републике Српске Милорада Додика о учешћу Алије Изетбеговића у “Ханџар дивизији” базирана на чињеницама које су, углавном, објављиване у федералним медијима.
Галијашевић је навео да су те чињенице изнесене и у једном специјалном издању “Слободне Босне”, под називом “Ко је био Алија Изетбеговић”, аутора Аднана Бутуровића.

“Лаж је да је Алија Изетбеговић икада био партизан. Он је припадао покрету `Ел-Хидаје`, то је такозвана усташка омладина спремна за регрутацију за `Ханџар дивизију` и то је тачан податак”, рекао је Галијашевић.
Наводећи да су “Ел-Хидаје” биле огранак и тадашње “муслиманске браће”, Галијашевић је рекао да зато није ни чудо што и данас Изетбеговићи сарађују са “Муслиманским братством” из Египта.

Он је подсетио и да је Алија Изетбеговић био осуђен на три године затвора јер је 1946. године избегао служење војног рока, управо из верских разлога, а био је осуђен и за исламски фундаментализам.
Галијашевић је напоменуо и да је у Алија Изетбеговић у затвору, за време служења трогодишње казне, био врбован од тадашње Службе државне безбедности и постао њихов “благи сарадник”, али да се никада није одрекао исламистичке идеологије, коју је најбоље исказао кроз “Исламску декларацију”.
“Он је идеју исламске државе изнио већ тада јасније него што је објављује Ебу Бекер Ел Багдади, вођа такозване ‘Исламске државе”, истиче Галијашевић.

Кабинет бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића демантовао је данас изјаву председника Српске Милорада Додика да је Алија Изетбеговић био припадник “Ханџар дивизије” која је клала и убијала Србе, те затражио да се јавно извини.

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да не види разлог зашто би се извињавао због изјаве да је Алија Изетбеговић био припадник “Ханџар дивизије”, кад су то много пре њега објавили бројни историчари и медији, међу којима и угледни лист “Њујорк тајмс”.

 

Извор: Intermagazin

 

Везане вијести:

Danka Kojadinović: ISTINA I POMIRENJE - Jadovno 1941.

САРАЈЕВО МЈЕСТО ЗЛОЧИНА (видео) - Jadovno 1941.

Мр Горан Латиновић: Хуманост Младих муслимана (5) - Jadovno ...

Школа у Горажду носи назив по нацистичком СС официру ...