УХАПШЕН ТОКИЋ И ЈОШ ЈЕДНА ОСОБА

Скупштина града Бања Лука

Скупштина града Бања Лука

Предсједник Бошњачког покрета за равноправност народа Сејфудин Токић и још једна особа ухапшени су данас у Бањалуци, након што су у близини Скупштине града истакли заставу такозване Армије БиХ, сазнаје Срна.

Сејфудин Токић и Аднан Бајрић су данас око 12.00 часова у Улици Српска на подручју између Скупштине града Бањалука и Храма Христа Спаситеља провоцирали грађане који су присуствовали обиљежавању 23 године од смрти 12 бањалучких беба. 

На скупу, којем је присуствовало око 150 грађана, Токић је вербално напао поједине грађане, говорећи, између осталог, "ви сте геноцидна творевина" и "ваша полиција је геноцидна".

Токић је раније позвао Бошњаке да се 22. маја масовно окупе у Републици Српској под ратним заставама такозване Армије БиХ уз паролу "Застава БиХ на сваком педљу наше државе".

Он је раније изјавио да је повод за истицање застава годишњица од пријема БиХ у УН. "Дана 22. мај БиХ је примљена у УН. Масовно окупљање у ентитету Република Српска. Масовно доношење застава. Шетње, скупови, манифестације", навео је Токић у позиву.

Токић је на прошлогодишњим општим изборима био кандидат за предсједника Републике Српске.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

БОШЊАЦИ НИСУ ОДУСТАЛИ ОД РАТНИХ ЦИЉЕВА - Jadovno ...

МЕДИЈСКО ШМИНКАЊЕ ФАНАТИЧНОГ ЗЛОЧИНА - Jadovno 1941.

Зворник: Терористички напад - исламски терориста убио ...

Планирали нападе на полицију РС - Jadovno 1941.