У СУБОТУ ДЕВЕТИ СВЕСРПСКИ САБОР

Крушедолски сабор

Крушедолски сабор

У кругу манастира Крушедол на Фрушкој Гори у суботу, 30. маја, биће одржан традиционални "Крајишки црквено - народни свесрпски сабор" на коме ће, између осталог, бити обиљежено 20 година од прогона Срба из Хрватске и 70 година од побједе над фашизмом.

Девето саборовање, у народу познато као Крушедолски сабор, почеће служењем литургије и парастосом за све Србе који су погинули и нестали током 20. вијека. 

Литургију ће у манастирској цркви служити владика сремски Василије са свештенством, саопштено је из Асоцијација избјегличких и других удружења Срба из Хрватске. 

Након "трпезе љубави", на позорници испред манастира биће уприличен пригодан културно - умјетнички програм у коме ће бити представљени бројни ствараоци и културно-умјетничка друштва која његују старе српске обичаје. 

Свесрпски сабор заједнички организују Асоцијација избјегличких и других удружења Срба из Хрватске, Завичајни клуб "Славонија" и Епархија Сремска. 

Сабор је, као и протеклих година, финансијски, технички и организационо подржало Представништво Републике Српске у Србији.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

СВЕСРПСКИ САБОР 30. МАЈА - Jadovno 1941.

скупштина асоцијације избјегличких и других удружења срба из ...

не заборавити завичај и страдале србе из западне славоније

Асоцијација избјеглица - Јадовно 1941.