У ПЕТАК О ЗНАЧАЈУ МЕДИЈА

Чланови Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Србије
Чланови Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Србије

Одбор Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону одржаће у петак, 27. фебруара, сједницу о теми "Значај медија за информисање о положају дијаспоре и Срба у региону и за обавијештеност Срба у региону и дијаспоре о стању у матичној држави".

У раду сједнице скупштинског Одбора учествоваће представници медија у Србији и српских медија у региону - уредници информативних програма, главни и одговорни уредници новина и директори агенција, који се баве информисањем о положају дијаспоре и Срба у региону и обавјештавању Срба у региону и српске дијаспоре о стању матичној земљи. 

Учешће су потврдили и представници Министарства културе и информисања Србије, Министарства спољних послова и Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, саопштено је из Скупштине Србије. 

У најави догађаја наводи се да је информисање један од веома битних сегмената у очувању и јачању веза матице са суграђанима који живе у иностранству, а перманентна комуникација матице са дијаспором и Србима у региону важан предуслов међусобне помоћи и разумијевања. 

Истиче се да је зато улога домаћих медија у информисању о положају српске дијаспоре и Срба у региону подједнако важна као и улога медија српске дијаспоре и Срба у региону у обавјештавању о стању у матичној држави. 

Сједница Одбора почеће у 11.00 часова у малој сали Дома Народне скупштине.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Сваки други Србин живи изван Србије - Jadovno 1941.

Патријарх Иринеј подржао хуманитарну ... - Jadovno 1941.

Дијаспора: Поплављенима милион евра - Jadovno 1941.

Србијо, немој да ћутиш - Jadovno 1941.

ДИЈАСПОРА ОЧЕКУЈЕ СВОЈЕ МИНИСТАРСТВО - Jadovno 1941.