ШЕШЕЉ ПОНОСАН ШТО ЈЕ ЗАПАЛИО ХРВАТСКУ УСТАШКУ ЗАСТАВУ

Војислав Шешељ пали хрватску заставу

Војислав Шешељ пали хрватску заставу

Лидер Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је данас да је поносан што је данас запалио хрватску усташку заставу под којом је учињен геноцид над Србима у 20. вијеку и да га је обрадовала вијест да је због тог чина против њега поднесена кривична пријава.

"Запалио сам заставу Хрватске усташке државе која је окупирала Републику Српску Крајину и која је са те територије протерала на стотине хиљаде Срба и која је извршила геноцид над Србима у 20. веку. Подношење кривичне пријаве против мене је знак да је (премијер Србије Александар) Вучић изгубио главу", рекао је Шешељ новинарима, након рочишта на суђењу замјенику СРС-а Немањи Шаровићу. 

Говорећи о одлуци Хашког трибунала да га врати у притвор, Шешељ је нагласио да је он исувише озбиљан човјек да би стално понављао да се тамо неће добровољно вратити. 

Он тврди да ће Вучић, упркос почетном опирању, извршити налог својих налогодаваца из ЕУ и САД и испоручити га Хагу. 

"Вучић ће на почетку правити гримасе и пустити неку крокодилску сузу, али ће на крају извршити налоге својих налогодаваца", закључио је Шешељ. 

Лидер радикала данас је непосредно пред обраћање окупљенима пред Палатом правде у Београду запалио заставу Хрватске и поручио да је то одговор хрватском предсједнику Колинди Грабар Китаровић, премијеру Зорану Милановићу и министру спољних и европских послова Весни Пусић због свих изјава о њему и методама које би требало примијенити да би он био враћен у Хаг, које су давали у протекло вријеме.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ШЕШЕЉ НА ЛОМАЧИ ЕУ-ЈАСЕНОВЦА - Jadovno 1941.

Војвода Шешељ тресе Хрватску - Jadovno 1941.

Јосиповић: Шешељ дух из боце - Jadovno 1941.

ЗВАНИЧНИ ЗАГРЕБ: "РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ" ТРЕБА БИТИ У ХАГУ ...