ДУКИЋ: УСКОРО ХАПШЕЊЕ АТИФА ДУДАКОВИЋА

Дукић

БАЊАЛУКА, 30. АВГУСТА /СРНА/ - Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић изјавио је да је увјерен да ће ускоро бити ухапшен и процесуиран бивши командант Петог корпуса Армије БиХ Атиф Дудаковић, због бројних ратних злочина почињених над Србима."Након откривања масовне српске гробнице у Кленовцу код Босанског Петровца, те постојања бројних материјала и видео-доказа о почињеним ратним злочинима над Србима сигуран сам да ће ускоро доћи до хапшења и процесуирања Дудаковића", рекао је Дукић Срни.


Дукић сматра да Тужилаштво БиХ не би смјело остати слијепо и нијемо на бројне видео-снимке, материјалне доказе и изјаве преживјелих свједока о злочинима Петог корпуса Армије БиХ, због чега мора хитно процесуирати наредбодавце и извршиоце злочина над Србима.

"Изгледа да су недавна упозорења чланова Савеза логораша РС да ће протестовати пред зградом Суда и Тужилаштва БиХ, уколико у најскорије вријеме не дође до процесуирања `крупних предмета` ратних злочина почињених над Србима уродила плодом, јер је хапшење Дудаковића сасвим извјесно“, каже Дукић.

У мјесту Кленовац код Босанског Петровца ексхумирано је четири до шест некомплетних људских скелета за које се претпоставља да су припадници ВРС, стријељани на тој локацији 1995. године.

Члан Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Милутин Мишић рекао је раније Срни да Институт располаже оперативним сазнањима да су овај злочин извршили припадници Петог корпуса Армије БиХ 1995. године.

Извор: срна