БАСТАШИЋ: ПОСТРОЈАВАЊЕ "ЦРНОКОШУЉАША" ОПАСНА ПРИЈЕТЊА СРБИМА

Latinica

Постројавање "црнокошуљаша"

Постројавање "црнокошуљаша"

Неометаним постројавањем "црнокошуљаша" из гарде осуђеног ратног злочинца Бранимира Главаша пред улазом у хрватски парламент шаље се опасна пријетња, не само преосталој шачици Срба у Хрватској, него и свим нехрватима, да на "хрватској земљи", под хрватским "стијегом", мјеста има само за Хрвате, изјавио је Срни предсједник Удружења "Јадовно 1941." Душан Басташић. 

"Црне униформе, ознаке и заставе готово су вјерна копија некадашње Усташке војнице, која је исто као ова данашња ХДССБ-ова са Главашем на челу, била страначка војска усташког покрета. Она се тек 1944. заједно са Хрватским домобранством ујединила у Хрватске оружане снаге", подсјећа Басташић.

Он указује да се не смије заборавити да је сјеме мржње према свему што је српско и православно нашло погодно тло за процват баш у црној усташкој униформи. 

"Из тог црног сјемена израсло је зло које је починило злочин какав није забиљежен у историји човјечанства", каже Басташић. 

Он није изненађен одсуством адекватне реакције хрватске полиције на демонстрацију силе једнообразно униформисаних паравојних снага у центру Загреба.

"Премијер Зоран Милановић добро зна да у неизвјесној изборној трци која је у току гласови све бројније хрватске деснице могу пресудити ко ће бити побједник и очито је да им се додворава и гледа им кроз прсте", наводи Басташић.

Према његовим ријечима, ово очигледно кокетирање са усташлуком могло би скупо коштати не само Милановића него и све оне, а није их мали број, чији родослов није 100 одсто хрватски и који ће убрзо доћи на ред за "чишћење".

Такозвана Славонска соколска гарда осуђеног ратног злочинца Бранимира Главаша постројила се синоћ у црним униформама пред зградом хрватског Сабора у Загребу. 

Више од 30 "црнокошуљаша" стајалао је на киши двадесетак минута на Марковом тргу. У рукама су држали заставе Хрватске и Хрватског демократског савеза Славоније и Барање, чији је оснивач Главаш.

Постројавање је пратио мањи број полицајаца. 

Медији су раније објавили да Главаш у тајности у Осијеку организује вјежбе младића окупљених у Славонску соколску гарду.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ЦРНОКОШУЉАШИ ПРЕД ЗГРАДОМ САБОРА

ГЛАВАШ ПОСТРОЈИО СТРАНАЧКУ ГАРДУ Присегнули младићи ...

басташић: докази о геноциду над србима као "помоћно средство"

ДУШАН Ј. БАСТАШИЋ ЗА СРБИН.ИНФО: Антисрпство је одлика ...

U Jadovnu ubijeno 38.000 Srba - Jadovno 1941.