СРПСКИ ОФИЦИРИ И ВОЈНИЦИ НИСУ ОКАЉАЛИ ОБРАЗ,РУКЕ И ИМЕ

tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/AMBLEM.jpgБИЛЕЋА, 8. МАЈ /СРНА/ - Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије јуче је у Спомен храму Светог Василија Острошког и Тврдошког у кругу Касарне "Билећки борци" служио Свету архијерејску литургију и помен свим припадницима херцеговачког корпуса који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату.
"У овом рату, у овој нашој Херцеговини, ја као и сваки од вас може да посвједочи да смо имали изванредне официре и војнике и оно што представља велику част и радост јесте да нема наших официра и војника тамо гдје се помињу они којима је окаљан образ, руке и име", истакао је владика Григорије обраћајући се присутнима поводом обиљежавања 12. маја - Дана Војске Републике Српске. 

Владика Григорије је поручио да је зато часно и поносно данас бити у овој цркви, али је и обавеза данашњих официра, који служе војсци, да попут њихових претходника остану образац честитости. 

Мајор Душан Лужајић, командант билећке касарне, истакао је да су билећки борци увијек својом храброшћу и честитошћу били на понос народу Херцеговине. 

Пуковник Никола Шегрт, помоћник команданта корпуса у току рата, рекао је да је 12. мај, када је формирана Војска Српске, веома значајан датум у скоријој историји српског народа, као и 19. мај који је вриједан памћења за све Херцеговце јер је тада формиран Херцеговачки корпус

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png