ГУШИЋ: МИЛЕНКО ВУКОВИЋ НИЈЕ ЗЛОЧИНАЦ

tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/trebinje.jpgТРЕБИЊЕ, 18. ЈУНА /СРНА/ - Члан Борачке организације Републике Српске из источне Херцеговине Војин Гушић изјавио је да је изненађен данашњим хапшењем саборца Миленка Вуковића због сумње да је починио ратни злочин, истичући да је ријеч о поштеном и честитом човјеку, који током рата није починио никакве злочине.


Гушић је за Срну оцијенио да је срамно да се тако хапсе борци Војске Републике Српске, који су током одбрамбено-отаџбинског рата само часно бранили своју територију од агресора.

"Нисмо очекивали да на овакав начин хапсе људе. Требало је прво да упуте позив на разговор, а не да хапсе на овакав начин, јер то оставља дугорочне трауме на цијелу породицу", сматра Гушић.

Миленко Вуковић /56/ ухапшен је рано јутрос у Невесињу због сумње да је починио ратни злочин против цивилног становништва.

Из требињског Окружног суда Срни је раније потврђено да је Окружно тужилаштво поднијело приједлог за одређивање притвора једном лицу из Невесиња, које је осумњичено да је починило ратни злочин против цивилног становништва.

У овом суду кажу да ће сутра бити одлучено да ли ће осумњиченом бити одређен притвор.

Из Окружног тужилаштва Требиње саопштено је да је ухапшени осумњичен да је у јуну 1992. године, као припадник Војске Републике Српске, на подручју општине Невесиње нечовјечно поступао према четири особе бошњачке националности.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png