Promocija knjige Nikole Kobca ''(H)istorija osušene zbilje'' na Sajmu knjiga u Beogradu

Nikola Kobac
Nikola Kobac

Latinica

U izdanju Udruženja "Jadovno 1941." iz Banjaluke, objavljena je knjiga "(H)istorija osušene zbilje" autora Nikole Kobca, koja govori o ponavljanju paklenog progona i pogroma u osmišljenom programu smrti namijenjenog Srbima iz Hrvatske. U knjizi je opisana nova forma tragedije krajiških Srba, kao nasljedna sudbina prošlih vremena. 

Tematsko srce knjige je novo iskušenje Srba iz Hrvatske u staroj strategiji "noža i križa".  U centru "priče" je Kopčevo rodno selo Trepča, "raslo, stasalo i ubijeno na pragu Zagreba".

"Nikola Kobac je okovan krajem koga više nema. Iako živi posvuda i svagdje može saviti gnijezdo - gnijezdo rođenja ne izlazi mu iz duše i pameti", rekao je Prof. dr Svetozar Livada.

Udruženje građana ''Jadovno 1941.'' i Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, pozivaju Vas da svojim prisustvom uveličate ovaj za nas važan događaj.

 

Vaš dolazak možete najaviti i putem društvene mreže: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2015/Promocija_knjige_Nikole_Kobca_1.jpg

Promocija će se održati na 60. Sajmu knjiga u Beogradu, Hala 4, Štand Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu u ponedeljak 26. oktobra 2015. sa početkom u 17 časova.

 

Vezane vijesti:

"(х)историја осушене збиље" - о стратегији "ножа и крижа"

Никола Кобац: И ја сам за дом спреман, на други начин - ако ми ...

Никола Кобац: 4. август 1995. - Jadovno 1941.

Никола Кобац: Писмо Предсједнику Републике Српске - Jadovno ...

Nikola Kobac: Pismo Ministru odbrane Republike Hrvatske ...