fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Почаст команданту Манди

Служењем парастоса у Угљевику је данас одата почаст ратном команданту Специјалне јединице Војске Републике Српске „Мандини лавови“ војводи Митру Максимовићу Манди, који је прије 13 година страдао у саобраћајној несрећи.

Служењем парастоса у Угљевику је данас одата почаст ратном команданту Специјалне јединице Војске Републике Српске "Мандини лавови" војводи Митру Максимовићу Манди, који је прије 13 година страдао у саобраћајној несрећи.
Служењем парастоса у Угљевику је данас одата почаст  војводи Митру Максимовићу Манди

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић истакао је да свим јунацима и легендарном команданту Манди треба одати поштовање за све што су учинили за српски народ.

„Војвода Мандо најбољи је примјер Његошевих чувених стихова `Благо ономе ко довијека живи, имао се рашта и родити`. Мандо је ушао у пјесму, у српску легенду, нема сумње да ће вјечно живјети“, рекао је Савчић.

Он је навео да би Мандин примјер требало да послужи млађим генерацијама, да знају како се брани народ и српска територија.

Начелник општине Угљевик Василије Перић навео је да је Мандо један од најзаслужнијих јунака, који је помогао да српски народ остане на овим просторима.

„Наша света дужност и обавеза је да се присјећамо војводе Манде, као и свих оних јунака који су животе дали за слободу српског народа, али и за стварање Републике Српске“, рекао је Перић.

Служењем парастоса у Угљевику је данас одата почаст ратном команданту Специјалне јединице Војске Републике Српске "Мандини лавови" војводи Митру Максимовићу Манди, који је прије 13 година страдао у саобраћајној несрећи.

Почаст команднату Манди одата је и полагањем вијенаца.

Војвода Митар Максимовић Мандо био је предсједник Скупштине општине Угљевик, предсједник општинске Борачке организације и предсједник Фудбалског клуба „Рудар“, а одликован је орденом Милоша Обилића за ратне заслуге.

Погинуо је 27. децембра 2002. године у саобраћајној несрећи у Дворовима код Бијељине.

 

Извор: srna

 

Везане вијести:

ПОМЕН КОМАНДАНТУ МИТРУ МАКСИМОВИЋУ МАНДИ

САВЧИЋ: ЛИК И ДЈЕЛО МИЛАНА ЈОВИЋА НЕЋЕ БИТИ ЗАБОРАВЉЕНИ

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: